Hívjon még ma:

06 30 87 87 870

Éves karbantartás

Ne feledje az Ön egészsége is múlhat az éves karbantartáson!

Hívjon: +36308787870
Írjon: info@asklima.hu

Klíma karbantartás Budapesten és 150km körzetében – alaposan és rövid határidővel!

klíma tisztítás fontossága:

Általában egészen addig nem foglalkozunk a klíma karbantartás gondolatával, amíg a legnagyobb melegben (hidegben) egyszer csak megadja magát, cserbenhagy bennünket. Ha ez megtörténik, akkor már nagy a baj és drágább is a klímának a karbantartása, rosszabb esetben javítása, mint ha megelőzi a problémát és rendszeresen karbantartatja a berendezéseit. Amennyiben a hiba javításához alkatrészt kell cserélni, előfordulhat, hogy 1-2 hetet kell várakozni az alkatrészre. Az igazi veszélyt a klíma szűrőiben  a cseppvíztálcában megtelepedő baktériumok, gombák, pollenek és por jelentik.

Klíma tisztítás esetén Budapesten és Pestmegyében  a kiszállás ingyenes!

A klíma tisztítás, klíma karbantartás árak:

1 db esetén 10.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység
3 db esetén 9.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység
5 db-tól 8.500.- Ft + ÁFA / Beltéri egység

Radikálisan elkoszolódott készülékek esetében az árváltozás jogát fenntartjuk – fél munkát nem végzünk. Abban az esetben, hogyha egy készüléket alkatrészeire kell bontani, vagy le kell szerelni, sajnos nem tudjuk a karbantartást ugyanezen az áron elvégezni.

Alkatrészeire bontás esetén a karbantartás árak:

1 db esetén 22.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység
3 db esetén 59.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység
5 db-tól 99.500.- Ft + ÁFA / Beltéri egység

A klímaberendezés karbantartása, klíma tisztítása a következő munka folyamatokat tartalmazza:

  •     szűrők, burkolatok tisztítása
  •     hőcserélő tisztítása, fertőtlenítése és szagtalanítása
  •     cseppvíztálca fertőtlenítése, gombátlanítása
  •     elektromos csatlakozások ellenőrzése
  •     funkciók, programok vizsgálata
  •     gáz szivárgás ellenőrzése
  •     kondenzvíz elvezetés átvizsgálása
  •     próbaüzem

Bekapcsolás után a megtelepedett kórokozókat a befújt levegő elkeveri a szobában, és az ott tartózkodók belélegzik azt. Enyhébb esetekben előfordulhat fejfájás, levertség, fáradtság, kipirosodott-száraz szem, kiszáradt torok, mely tüneteket talán észre sem veszünk. Komolyabb panaszok lehetnek a légzési nehézségek, szem-orr és torokgyulladás, kiszáradt bőr, asztmás tünetek. Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, és pár napos távollét után megszűnnek, valószínűsíthető hogy a klímaberendezés rendkívül elkoszolódott. Klíma tisztítás során speciális vegyszeres kezeléssel tisztítással megelőzhetőek a veszélyek.

  

A képeken jól látható mit eredményez a klímaberendezés elhanyagolása és hogy mennyi lerakódott szennyeződést távolítottunk el az adott esetben. Némely esetben a légkondicionáló tisztítás kivitelezését már nem is tudjunk a helyszínen megvalósítani. Ilyenkor le kell szerelni a beltéri egységet, elvinni és a műhelyben szakszerűen kitakarítani, átmosni, fertőtleníteni majd visszaszerelni. Ez a folyamat annak az eredménye sok esetben, hogy nem lett rendszeresen klímatisztítás végezve, de szerencsére, amit eddig megspóroltunk a klímatisztítás elhanyagolásával, most egy összegben elkölthetjük egy jóval nagyobb munkára a kánikula közepén. (És még ki tudja mit lélegeztünk be)

A fent említett problémákat elkerülendő javasoljuk ügyfeleinknek a szezon előtti klíma karbantartást. Széleskörű munkálatainknak köszönhetően, ha másban nem is, abban biztos lehet, hogy a nyári hőségben pihentető, hűvös környezetben kapcsolhat ki otthonában. Fontos, hogy a klímatisztítás munkálatait szakember végezze. Nem csak azért, mert rendelkezik a megfelelő szerszámokkal, anyagokkal és képesítéssel, de tapasztalatának köszönhetően észreveszi a kialakulóban lévő problémákat is (zajos berendezés, gázhiányra utaló hangok, szerkezeti sérülések). Valamint a garanciális feltételek megtartásához képesített szakember által elvégzett munka és pecsét szükséges. Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik a klímaszerelés és klíma karbantartás terén. Kollégáink folyamatos továbbképzésének köszönhetően naprakészen tudunk az Ön rendelkezésére állni.

Hívjon minket bizalommal és segítünk!

Ügyfélszolgálat: 08:00 - 19:00

Telefonszám:

Visszahívást kérek